Lovgivning og regler om tilbygning
En tilbygning er en forøgelse af arealet af en allerede eksisterende bygning. Dette gælder uanset, hvor stor tilbygningen er. En tilbygning vil derfor altid kræve at du ansøger kommunen om en byggetilladelse.
Byggetilladelsen skal være skriftlig og indeholde tegnings- og beskrivelsesmateriale som gør det muligt for bygningsmyndigheden at tage stilling til dit byggeprojekt. Du må ikke gå i gang med at bygge, før du har fået en byggetilladelse.
Desuden stiller bygningsreglementet krav til en række forhold, som skal opfyldes, bl.a.:
- Bebyggelsesprocent
- Afstand til skel og max højder
- Energiforbrug og isolering
- Redningsåbninger og flugtveje
- Brandforhold
- Krav til konstruktioner og materialer
- Indeklima og ventilation
Det er altid en god idé at få en snak med teknisk forvaltning i din kommune inden du går i gang med at planlægge et større byggeprojekt som en tilbygning. Du vil kunne få at vide hvilke krav byggeriet skal opfylde om dine planer eventuelt strider mod en eventuel lokalplan eller tinglyste statutter på din grund.
Bebyggelsesprocent
Det første du skal gøre, hvis du overvejer at bygge til er at tjekke om din grunds bebyggelsesprocent er fuldt udnyttet. Er den det må du ikke udvide etagearealet. Bebyggelsesprocenten er den andel som husets samlede etageareal udgør af grundens areal.